Постен гювеч
1. Няколко картофа
2. Две глави лук
3. Шепа бамя
4. Два патладжана
5. Малко зелен боб
6. Два домата
7. Прясна целина
7. Олио, сол
Не посочвам точен грамаж на продуктите, защото може да варира в зависимост от вкуса. Всичко се измива добре. Лука , целината, патладжана и картофите се нарязват на големи парчета.Доматите се настъргват. Всичко се поставя в гювеч ( или йенска тенджара). Слага се сол - 1 с л, малко олио и чаша вода. Слага се похлупака и се пече във фурна на 250 градуса. Не е необходимо да се разбърква. Ястието става за 1час - 1.30 ч в зависимост от фурната. Може да се поръси с магданоз.
Ооо, това е много вкусно и аз го готвя, но му слагам и някоя и друга скилидка чесънче и един два пипера.
ОтговорИзтриванеМмммммм, да!
ОтговорИзтриванеПравих го за "домашно парти" в индивидуални гювечета с маслинки и заливка за мусака и получих "БИССсссссс"
Лесно и вкусно - неочаквано добра комбинация :)
ОтговорИзтриванеобичам да готвя постен гювеч - той е голямо лятно удоволствие
ОтговорИзтриване