Продукти:
- 1/2 глава лук
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 300 гр гъби
- 2-3 стръка целина (прясна)
- сол, чер пипер, олио
- 1 с.л брашно
- 100 гр заквасена сметана (2 с.л)
- 1 с.л ориз
- фиде
Приготвяне:
Лука и моркова се нарязват на малки кубчета и се слагат да се варят в тенджера с вода. Овкусяват се с 1 л. сол и щипка смлян черен пипер. Когато са готови към тях се добавя нарязаната също на кубчета червена чушка. Вари се до готовност.
В отделен съд се запържва 1.с. л брашно и към нея се добавят нарязаните на филийки гъби и нарязаната на дребно целина. Запържват се до готовност и всичко се добавя към врящите зеленчуци. Добавя се 1.с.л ориз и фиде.Когато се сварят се добавят 2 с.л заквасена сметана, разбърква се добре и супата се маха от котлона.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар