Продукти
( за 16 броя)
( за 16 броя)
- 700- 800 гр картофи
- 1 ч.чаша смлени орехи
- 1 кафяна чаша едро счукани орехи
- 2 яйца
-1 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 1 ч.л индийско орехче
- сол
За панировката
- 100 грама пшеничен грис
-3 яйца
- олио (за пържене)
Приготвяне:
- 1 кафяна чаша едро счукани орехи
- 2 яйца
-1 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 1 ч.л индийско орехче
- сол
За панировката
- 100 грама пшеничен грис
-3 яйца
- олио (за пържене)
Приготвяне:
Картофите се сваряват и се оставят да изстинат. Когато са напълно изстинали, те се смачкват (или настъргват) и към тях се добавят орехите, яйцата и нарязаните на дребно лук и магданоз. Овкусяват се със сол и индийско орехче. Сместа трябва да се омеси добре. Оформят се 16 шницела. Панират се като се топят последователно в грис и разбито яйце. Пържат се в горещо олио. Изваждат се върху домакинска хартия.
Приятен апетит!
Готови
ОтговорИзтриване