Или "Супичка трезве"... Много я обичам. Рецептата е на моя дядо.
Продукти:
- 400 гр свинско месо (без кост)
- 1 стрък праз лук
- 4 листа кисело зеле
- 50 гр ориз
-олио, чубрица, чер пипер (млян)
- 500 мл зелев сок от киселото зеле (армея) + 1 литър вода
- 1 яйце за застройка
Приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва. Прибавя се нарязания на дребно праз лук . След като се запържи и праза се добавят ситно нарязаните зелеви листа. Залива се с водата и зелевият сок. Съотношението вода/зелев сок е 2/1. Така супата ври около 20 минути. Добавя се ориза. След като се свари ориза се подправя с чубрица и чер пипер. Оставя се да се охлади и се застройва с едно яйце.
Приятен апетит!
Готово
ОтговорИзтриванеЩЕ Я ПРОБВАМ ТАЗИ ВКУСОТИЯ :)
ОтговорИзтриване