Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Свински бъбреци

Много хора отбягват това ястие заради миризмата. Истината е, че просто не са попадали на подходящо приготвено ястие. При правилната обработка бъбреците нямат миризма. Освен това свинските бъбреци са богати на витамини от група В, както и на Фолиева киселина.

Продукти:
- 1 кг свински бъбреци
- 1 глава лук
-оцет, олио
-сол, чер пипер
- дафинов лист
- чесън на прах
- червено вино
- магданоз

Приготвяне:
Бъбреците се накисват в дълбок съд с вода в която се добавя 50 мл оцет и 100 вл червено вино. Виното за предпочитане трябва да е тежко и богато на танини (например Мавруд). Бъбреците се оставят да киснат така  от 30 минути до 1 час. След това се измиват и осоляват. Нарязват се на  парчета, като внимателно се отделят тлъстините от тях.
Лука се реже на шайби и заедно с бъбреците се задушава на умерен огън. Добавя се  черен пипер, чесън на прах и 1-2 дафинови листа. Задушава се до готовност. Поръсва се с нарязан на дребно магданоз. Ястието се сервира топло и добре се съчетава с пресни салати. Подходяща компания са червеното вино, но и  бирата.
Приятен апетит!



6 коментара:

  1. ОК -толкова ми е багажа,ама се старая да им направя гънки

    ОтговорИзтриване
  2. Това ядене има ужасен мирис,направо не е за всеки...не съм доволна,за първи и последен път готвя свински бъбреци

    ОтговорИзтриване
  3. То не е за всеки. Пък и си пише още в първото изречение :)

    ОтговорИзтриване
  4. Не всеки е майстор.Трябват тренировки :)

    ОтговорИзтриване
  5. Сготвих ястието което стана превъзходно

    ОтговорИзтриване
  6. Нямат грешка.Много добри стават и печени на скара с лимонче.

    ОтговорИзтриване