Вече няколко пъти забелязвам, че едно от нещата търсени в търсачката е "как се готвят трътки". И реших да споделя как аз ги готвя :)
Често съм срещала по заведенията (особено в стар кръчмарски стил) в менютата "трътки" или "петльови мераци" в по-модерните. Никога обаче не си бях поръчвала. Докато не седнах на едно заведение, което представлява "абсолютна дупка от епохата на Балкан турист" в което обаче винаги готвят много вкусно. Никога там не са ми носили нещо което да не е приготвено с нужното внимание. Та въпросният ден ми донесоха ново меню с непретенциозното заглавие "Антикризистно меню". В менюто имаше промоция на бира и "антикризистни мезета" първото от който - трътки. Поръчах и ми харесаха страшно много. Пробвах в къщи и се оказа, че се готвят много лесно, а и се харесват на всички.
![]() |
снимка - от Google |
Продукти:
- 1 тарелка пилешки трътки
-сол, чер пипер (смлян)
- соев сос
- суха целина - 1 щипка
- 1 глава лук
Приготвяне:
Трътките се изчистват добре и овкусяват със солта, черния пипер, соевият сос и целината. По желание може да се сложи и изцеден лимонов сок. Не е нужно да стоят дълго време в маринатата. Нанизват се на дървени шишове като се редуват с лук. Пекат се до готовност.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар