Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 16 септември 2010 г.

Ориз със спанак

Продукти (за 6 порции)
- 150 гр замразен спанак
- 1 ч. чаша ориз
- 1 глава лук
- 6 яйца
- сол, олио (или зехтин)

Приготвяне:
Лука се нарязва на дребно и се задушава. След като е готов към него се добавя замразеният спанак, който също трябва да се задуши (може да се ползва пресен спанак, вместо замразен). Когато е готов спанака се изсипва в малка тавичка. Добавя се ориза и сол на вкус. Долива се вода (1 ч ориз - 3 ч вода). Всичко се разбърква и се пече във фурна на 200 градуса. Когато ориза набъбне и поеме водата се разбърква отново. Оформят се 6 "гнезда" в който се счупва по едно яйце. Пече се до готовност на яйцата.

Всяка порция се сервира като се поставя едно яйце с ориза около  и под него. Може да се украси с червени чушки.

Продукти за украсата:
- връзка магданоз
- 200 гр краве сирене
-3-4 червени чушки.

Приготвяне:
Сиренето се натрошава и се намачква с вилица. Магданоза се нарязва на дребно и се добавя при сиренето. Чушките се измиват, махат им се дръжките и семената и се пълнят със сместта. Нарязват се на шайби с които се украсява чинията.

Приятен апетит!
Ето почти същата   рецепта, която намерих в  голям кулинарен сайт.

1 коментар: