Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

понеделник, 20 септември 2010 г.

Шаран с рачешки рулца

Има още доста време до Никулден, но все пак....защо  да не си хапнем пълнен шаран?

Продукти:
- 1 малък шаран (1-2 кг)
- 1 ч.чаша ориз
- 1 пакетче рачешки рулца
- 1 глава лук
- олио, сол
- девисил
- резени лимон за украса на порциите

Приготвяне:
 Лука се нарязва на ситно и се задушава. Рачешките рулца също се нарязват на дребно и се добавят към лука за 1-2 минути. Прибавя се също ориза и вода  (1 чаша ориз - 2.5 чаши вода). Всичко се овкусява със сол на вкус и девисил. Вари се докато се изпари водата (до полуготовност на ориза).
Рибата се изчиства от люспите и се почиства добре. Натърква се отвътре и от вън със сол и черен пипер в малки количества за да се овкуси месото. Със сместа се пълни корема на шарана и се зашива с конец. Слага се в широка тава и се добавя малко  мазнина и 1/2 чаша вода. Добавят се няколко листа от девисил и се пече в умерена фурна  до готовност.
Шарана се разрязва на порции и се сервира с лимон.
Приятен апетит!

1 коментар: