Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 3 ноември 2010 г.

Фалшиви бюреци


Баничка - бюрек означава баничка с кайма. Но съм чувала и други наименования. А и не във всички краища на България чувайки "баничка-бюрек" ще си представят баничка с кайма.

Продукти:
- 1 пакет листи за баница
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 2-3 меки домата
- 0.500 кг кайма
-сол, захар

Приготвяне:
Лука и чесъна се нарязват на дребно и се запържват. Доматите се обелват и настъргват. Добавят се към запърженият лук  и се варят до сгъстяване. Подправят се с малко сол и щипка захар. Когато се сгъстят доматите се добавя каймата и всичко се разбърква с дървена бъркалка. Необходими са 3-4 минути докато каймата се запържи и сместа се маха от котлона. В пълнежа за банички могат да се добавят и ситно нарязани гъби (според вкуса).
Листите за баница се разстилат и разделят. Взема се един лист и се прегъва на две по дължина.Слага се от плънката в единият край и се навива на руло, така че плънката да остане отвътре. От всеки лист се прави по едва баничка.
Баничките се нареждат в набрашнена тавичка (за да не залепнат). Ако се пекат в конвекторна фурна могат да се наредят директно върху решетките. Понеже ми остана малко сос от сместа с помощта на четка намазах всяка една баничка. Пекох на 180 градуса до готовност (при загрята фурна около 10 - 15 минути)

Приятен апетит!

1 коментар: