Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 8 февруари 2011 г.

Агнешка дроб чорба

Продукти:
- агнешки дроб комплект (около 0.500кг)
- 1 глава лук
- 1 морков
- олио, сол, чер пипер
- девисил, джоджен
-  3 с.л ориз
- 1 яйце (за застройка)

Приготвяне:
В магазините се продават агнешки комплекти  които съдържат бял и чер дроб, сърце, далак и т.н. Тези комплекти са много подходящи за приготвянето на тази супа.
Продуктите от комплекта се измиват добре и се сваряват. Когато всичко е добре сварено се изваждат и нарязват на кубчета. Бульона се прецежда и се използва за по-нататъшното приготвяне на ястието. Лука и моркова се нарязват на дребно и се слагат да се варят в прецеденият бульон.  Когато са готови зеленчуците се прибавят нарязаната карантия и се овкусяват със сол и  се добавя малко олио (1 с. лъжица). Добавя се ориза, който се вари докато набъбне. Накрая се ястието се подправя с  чер пипер, девисил и  джоджен.
Супата се застройва с яйце.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар