Продукти:
- агнешки дроб комплект (около 0.500кг)
- 1 глава лук
- 1 морков
- олио, сол, чер пипер
- девисил, джоджен
- 3 с.л ориз
- 1 яйце (за застройка)
Приготвяне:
В магазините се продават агнешки комплекти които съдържат бял и чер дроб, сърце, далак и т.н. Тези комплекти са много подходящи за приготвянето на тази супа.
Продуктите от комплекта се измиват добре и се сваряват. Когато всичко е добре сварено се изваждат и нарязват на кубчета. Бульона се прецежда и се използва за по-нататъшното приготвяне на ястието. Лука и моркова се нарязват на дребно и се слагат да се варят в прецеденият бульон. Когато са готови зеленчуците се прибавят нарязаната карантия и се овкусяват със сол и се добавя малко олио (1 с. лъжица). Добавя се ориза, който се вари докато набъбне. Накрая се ястието се подправя с чер пипер, девисил и джоджен.
Супата се застройва с яйце.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар