Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 19 август 2010 г.

Крехки пържолки

Продукти:
1. Няколко свински пържоли от бут
2. 4-5 с.л соев сос
3. 2 с.л горчица
4. 1 с.л мед
5. 25 гр краве масло


Приготвяне:

Меда, соевия сос, горчицата и маслото се смесват в купичка до получаване на еднородна смес. Пържолите се мариноват с нея и се оставят да престоят  1-2 часа. Пече се на загрята (220 градуса) фурна. В конвекторна фурна са им достатъчни 10 минути.
Маринатата е подгодяща за телешко месо, както и за по жилави меса т.к от нея  ястието става крехко. При по-мазно месо не се добавя масло!

С добра гарнитура и чаша розе тези пържолки бързо стават любимо ястие :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар