Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 18 август 2010 г.

Бърза, лесна, вкусна, лятна манджа

Това е най-лесната постна манджичка, която знам.

Постен гювеч
1. Няколко картофа
2. Две глави лук
3. Шепа бамя
4. Два патладжана
5. Малко зелен боб
6. Два домата
7. Прясна целина
7. Олио, сол

Не посочвам точен грамаж на продуктите, защото може да варира в зависимост от вкуса. Всичко се измива добре. Лука , целината,  патладжана и картофите се нарязват на големи парчета.Доматите се настъргват. Всичко се поставя в гювеч ( или йенска тенджара).  Слага се сол - 1 с л, малко олио и чаша вода. Слага се похлупака и се пече във фурна на 250 градуса. Не е необходимо да се разбърква. Ястието става за 1час  - 1.30 ч в зависимост от фурната. Може да се поръси с магданоз.





4 коментара:

  1. Ооо, това е много вкусно и аз го готвя, но му слагам и някоя и друга скилидка чесънче и един два пипера.

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммммм, да!
    Правих го за "домашно парти" в индивидуални гювечета с маслинки и заливка за мусака и получих "БИССсссссс"

    ОтговорИзтриване
  3. Лесно и вкусно - неочаквано добра комбинация :)

    ОтговорИзтриване
  4. обичам да готвя постен гювеч - той е голямо лятно удоволствие

    ОтговорИзтриване