Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 25 август 2010 г.

Огретен


Продукти:
- 1/2 кг картофи
- 1 тиквичка
- 1 чушка
-1-2 домата
- сос бешамел
- 200 гр настърган кашкавал
-200гр краве сирене
-олио, сол, магданоз
-няколко зелени маслини (за украса)
Приготвяне:
Картофите се нарязват на кубчета, сваряват се и се отцеждат от водата. Тиквичката, чушката и домата се изпържват и се подправят със сол на вкус. Всичко се смесва и към него се добавя сос бешамела. Обърква се добре и се реди в гювечета, като се слага ред от сместа и ред натрошено сирене. Всичко се запича на фурна. Когато е готово се слага отгоре натрошен кашкавал и се оставя още малко във фурната докато се разтопи. Поръсва се с магданоз и се украсява с маслини.
Поднася се топло и си подхожда с доматена салата. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар