Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 27 август 2010 г.

Мързеливи закуски

Срещала съм тези закуски под имената "Мързеливки" и "Добружанки". Много са бързи и лесни за приготвяне.

Продукти:
-1 лъжица сода
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена чаша натрожено сирене
- мазнина

Приготвяне.
В дълбок съд се смесва содата, брашното, киселото мляко и сиренето. Всичко се бърка с лъжица (не се меси). Получава се нехомогенна  смес. Със силно намазнени ръце от така получената смес се оформят топчета и се поставят в намазнена тавичка. На всяко топче се прави вдлъбнатина отгоре с пръст и в нея се слага малко мазнина. Аз съм сложила и топено сирене, но освен него може да се постави обикновенно сирене, кашкавал, колбас и други според вкуса.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса, около 20 минути.
Приятен апетит!

6 коментара:

  1. Мноооооооого вкусно :_)
    Благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. След малко запрятам ръкави и после ще докладвам как съм се справила :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Правим си ги вкъщи сигурно за пети път. Разкошни са!! Водят до пристрастяване!! Благодарим!

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се, че са се харесали. За да не са еднакви всеки път топеното сиренце отгоре може да се замени с обикновенно сиревне, колбас, кренвирш или каквото ви дойде наум :)
    Аз ще се радвам и на снимков материал :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Каква е лъжицата хлебна сода? Супена или чаена? :)

    ОтговорИзтриване