Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 8 септември 2010 г.

Карфиол пане

Продукти:
- 1 глава пресен карфиол
- 4 яйца
- брашно, олио
- сол, чер пипер (млян)

Приготвяне:
Карфиола се почиства добре и се разделя на розички. Аз предпочитам те да са по-големи. Парчетата карфиол се пускат във вряща подсолена вода и се оставят за няколко минути. Вадят се преди да са се сварили напълно и се отцеждат.
Приготвя се паната като се разбиват яйцата. Към тях се добавя щипка сол, щипка черен пипер, брашно и малко вода. Трябва да се получи гъста каша.  Отцедените парчета карфиол се топят  в сместа и се пържат в сгорещен тиган с много олио. Когато се извадят се поставят върху хартия (за да се попие поетата мазнина).
 
Могат да се сервират както топли така и студени, за предястие или основно ястие. Добре се съчетават с различни видове сосове и сирена.
По същия начин могат да се приготвят и пресни броколи.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар