Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 25 септември 2010 г.

Салата "Капрезе"

Салата "Капрезе" е  един от символите на италианската кухня. Класическата рецепта се приготвя със сирене моцарела от биволско мляко. Това е моя любима салата :)
Продукти:
- 2-3 домата
- 1 пакетче моцарела (стандартните са  125 гр)
- пресен босилек
- сол, зехтин
-маслини (по желание)

Приготвяне:
Доматите се нарязват на кръгчета и се подреждат в кръг в чинията. Моцарелата също се нарязва на шайби и  върху всеки резен домат се поставя по едно парченце  моцарела. Посолява се и се полива с малко зехтин. Украсява се с листа от пресен босилек. При липса на пресен босилек може да се използва и сушен. Аз добавям и нещо различно от класическата рецепта - маслини. Така салатата ми изглежда още по-вкусна.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар