Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 27 октомври 2010 г.

Пълнени чушки/домати с булгур


Продукти:
(за пълнени чушки с булгур)
- 1 ч чаша булгур
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 4 средно големи чушки (пресни)
- сол, олио, чубрица
- 100 мл бяло вино

Приготвяне:
Булгура се измива и накисва във вода и се оставя за 1 час. През това време той набъбва и омеква. Лука и моркова се режат на ситно (или се настъргват) и се задушават с малко мазнина. Добавя се домата, нарязан на малки парченца. След като е готово всичо булгура се отцежда от водата в която е киснат и се добавя. Добавя се и вода в съотношение 1/2 (булгур/вода). Вари се до готовност и се подправя с лъжичка сол и щипка чубрица. Когато сместа е готова с нея се пълнят предварително почистените от семките чушки. Нареждат се в тавичка. В тавичката се сипва бялото вино и малко вода и чушките се пекат до готовност на 250 градуса.
По същия начин се приготвят и домати пълнени с булгур.


Ястието е много вкусно. Може да се ползва за гаритура или за основно ястие. Вкусно е и топло и студено.


Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар