Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Шницели от картофи и орехи

Продукти
( за 16 броя)
-  700- 800 гр картофи
- 1 ч.чаша смлени орехи
- 1 кафяна чаша едро счукани орехи
- 2 яйца
-1 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 1 ч.л индийско орехче
- сол

За панировката
- 100 грама пшеничен грис
-3 яйца
 - олио (за пържене)

Приготвяне:
Картофите се сваряват и се оставят да изстинат.  Когато са напълно изстинали,  те се смачкват (или настъргват) и към тях се добавят орехите, яйцата  и нарязаните на дребно лук и магданоз. Овкусяват се със сол и индийско орехче.  Сместа трябва да се омеси добре. Оформят се  16 шницела. Панират се като се топят последователно  в грис и  разбито яйце.  Пържат  се в горещо олио. Изваждат се върху домакинска хартия.
Приятен апетит!

1 коментар: