Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 26 ноември 2010 г.

Дреболийки със сметанов сос

Отново една лесна рецепта - почти аламинут.

Продукти:
- 1 пакет дреболийки
- 1 глава лук
- 1 морков
- сол, чер пипер
- 100 мл бира
- 200 гр заквасена сметана
-домат, сос "Песто"
- кашкавал

Приготвяне:
Дреболийкте се почистват добре и се нарязват на по-малки парченца. Слагат се в  дълбок съд и се овкусяват със солта, черния пипер и се добавя  бирата. Добавят се  нарязания  лук и морков и се задушават заедно. Когато са готови се добавя заквасената сметана и се оставя на котлона за 2-3 минути. След това се разпределят в гювечета  всяко от което се поръсва с настърган кашкавал (или кашкавал нарязан на тънки ивички). Запичат се до разтопяване на кашкавала. Сервират се с пресни резенчета домати и нарязан на дребно  магданоз; сос "Песто" или други зелени подправки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар