Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 27 ноември 2010 г.

Крем от тиква

Източник . Рецептата  се оказа доста сполучлива, но следващият път ще направя в двойно по малка доза, защото тази ни дойде в повече.
Продукти:

- 300 гр тиква
-  1 л прясно мляко
- 1 яйце
- 1 ванилия
- 3-4 с.л брашно
- 200 гр захар

За украса
(по избор)
захарни пръчици, парченца шоколад, канела

Приготвяне:
Тиквата се почиства добре и се сварява. Пасира се и се слага на котлона заедно със захарта, прясното мляко и разбитото яйце. Когато започне да завира сместа се добавя брашното, като непрекъснато се бърка. След като започне да се сгъстява сместа се добавя и ванилията.
Разпределя се в купички или чашки  и се украсява по избор. Според мен на този крем много му подхожда шоколад :)

Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Кремчето от тиква е страхотно лакомство! :) А и твоят изглежда мноого съблазнително!

    ОтговорИзтриване