Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 30 ноември 2010 г.

Пилешки филета с кока кола

Предлагам ви една нетрадиционна, но много интересна рецепта. На мен ми допадна много. Това е източника, но сърце българско не трае без да промени нещичко.
Продукти:
(за 2 порции)
- 500 гр пилешко филе (без кожа)
- 300 мл кока кола
- 1 кафяна чашка соев сос
- 2 скилидки чесън
- сол, чер пипер, олио
- щипка джинджифил
- 1 с.л царевично нишесте
- 1 ч. л оцет

Приготвяне:
Пилешките филенца се  почистват  и нарязват  на тънки порции големи колкото медалион. Овкусяват се  със сол, чер пипер и щипка джинджифил. Чесъна се  нарязва на малки парченца и запържва  в дълбок съд. Към него се  добавя пилешкото филе и също се запържва до промяна на цвета, като се обръща  и на двете страни. Готвенето на това ястие не трябва да е в тиган, а в дълбок съд - тенжара или касерола. Когато пилешкото филе започне да променя цвета си се добавя соевият сос и колата. Колата прави голяма пяна и започва да ври (именно за това се готви в дълбок съд). Ястието се оставя така на котлона за около 40 минути. През това време спада пяната на колата  и пилето започва да се вари в нея. В отделен съд се разтваря нишестето с малко вода. Към нишестето се добавя  и 1 ч.л. оцет и  всичко се прибавя към ястието. Разбърква се и се маха от котлона.
Може да се консумира и топло и охладено. Подходяща гарнитура е ориз в различни варианти.
Пробвайте - ще ви хареса!

Приятен апетит!

1 коментар: