Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

неделя, 19 декември 2010 г.

Цариградски кюфтета


Продукти:
- 0.500 кг кайма
- 1 глава лук
- "Малки тайни" за пържени кюфтета
- брашно
- олио за пържене

за пюрето:
- 0.500 кг картофи
- 1-2 стръка зелен лук
- сол
- 1 опаковка майонеза

Приготвяне:
Лука  се нарязва на дребно. " Малките тайни" се разтварят в 100 мл вода и се смесват с каймата и лука. Оформят се кюфтенца с големината на орех. Овалват се в брашно и се пържат в нагорещено олио. Вадят се върху домакинска хартия.
Пюрето: Картофите се свъряват и намачкват. Към тях се добавя нарязаният на дребно зелен лук и се овкусяват със сол. Добавя се майонезата и се пасират до получаването на пюре.
Сервира се порция от пюре и кюфтенца
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар