Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 18 декември 2010 г.

Бисквитени тарталети

Рецептата срещнах случайно, но определено никак случайно няма да е повторението и и т.н номера на правене, защото е много лесна и ефектна.

Продукти:
- 1 пакет бисквити "Изгрев" - какао
- 1 с.л маргарин
- 50 мл прясно мляко
- 1 капачка бадемов аператив

За крема
- 100 мл сметана
- 2 с.л пудра захар
- 1/2 опаковка крема сирене

Приготвяне:
Бисквитите се смилат и се смесват с млякото, маргарина и бадемовия аператив. Получава се смес подобна на тесто. Вземат се формички за тарталети  и във всяка формичка се слага хартийка. Сместа се разстила във формичката.

Моите формички са от по-големите и тази смес ми стигна точно за 6 броя тарталети. След като се разпредели сместа , формичките се слагат в хладилник за около 1 час. След това се изваждат и се пълнят с крем.
Приготвяне на крема: 100 мл течна сметана се разбива заедно с 2 с.л пудра захар с миксер. Когато сметаната стане твърда се добавя 1/2 опаковка крема сирене и също се разбива с миксер. Пълни се в тарталетите с шприц. За украса се използват парченца мандарина или портокал.


Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар