Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 17 декември 2010 г.

Спагети "Болонезе"

Продукти:
- 1 пакет спагети
- 0.5 кг кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 100 гр гъби
-1 телешки бульон
- 2 с.л доматено пюре
- 200 мл червено вино
- настърган кашкавал
-олио, сол
За украса:
- кисели краставички
- маслини

Приготвяне:
Лука се нарязва на дребно и се задушава заедно със скилидките чесън. Към тях се добавят нарязаните гъби и също се задушават. Добавя се каймата, като постоянно се бърка. Когато цвета на каймата се промени се добавя бульона (разтворен във 150 мл вода), червеното вино и доматеното пюре. Оставя се на слаб огън като се разбърква често за около 30 - 40 минути (до готовност).
Спагетите се сваряват в подсолена вода според указанието на опаковката. Разпределят се в дълбоки чинии и се поръсват с кашкавал. Върху всяка порция се слага от соса и се украсява с маслини и кисели краставички.
Приятен апетит!

1 коментар: