Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 9 декември 2010 г.

Орехова разядка


Продукти:
- 300 - 400 гр орехи
- 1/2 връзка магданоз
- 1/2  пакетче крема сирене (около 70 гр)
- прясно мляко
- 2 скилидки чесън

Приготвяне:
Орехите трябва да са сурови и добре изчистени. Те се смилат или се слагат в кухненски режещ робот. Прибавя се магданоза, чесъна и крема сиренето. Всичко се смила/пасира до поучаването на хомогенна смес. Получената смес е твърда и доста суха. Разрежда се с прясно мляко до получаване на желаната гъстота.
Една идея за да е по свежа разядката:
Продукти: - 1 буркан кисели краставички
Приготвяне: Краставичките се разрязват на две по дължина и внимателно се издълбават. Пълнят се с разядката и така се сервират. Така разядката изглежда по-нетрадиционно и в същото време е по-вкусна.
Приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар