Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 7 януари 2011 г.

Яйца по панагюрски



Продукти:
(за 1 порция)
- 150 гр кисело мляко
- 100 гр краве сирене
- 2 яйца
- олио, сол, червен пипер
- 1 скилидка чесън

Приготвяне:
Чесънът се счуква и се смесва с киселото мляко. Поставя се в дълбока чиния, а върху него се настъргва сиренето. По този начин се приготвя "канапе" върху което ще се поставят яйцата.
В дълбок съд на котлона се слага вода докато заври. Когато заври яйцата се счупват едно по едно и се пускат във врялата вода. Белтъка трябва да се свари, а жълтъкът да остане рохкав. Вадят се внимателно с решетъчна лъжица и се поставят върху приготвеното "канапе".
В тиган се запържва малко олио с червен пипер и с него се заливат яйцата.
Приятен апетит!

2 коментара:

  1. Във водата се слагат 1-2 супени лъжици оцет и малко сол , за да се събере белтъка, иначе има голяма вероятност да стане на парцали.

    ОтговорИзтриване
  2. Яйцата на снимката са направени по описанието

    ОтговорИзтриване