Това е рядка, хищна, дунавска риба. Известна е с имената "михалица" и "налим". Оказа се много вкусна риба и почти без кости.
Рецептите, които открих за тази риба бяха предимно за пържене и за това реших да импровизирам.
Продукти:
- риба Михалца
- сол, чер пипер
- зехтин
- лимон
Приготвяне:
Рибата изчистих и осолих от предният ден. Оказа се доста неприятно упражнение т.к е лигава и неприятна на пипане. Трябва да се изчисти добре и измие основно.
Овкусява се с чер пипер и върху рибката се поставят няколко шайби пресен лимон. Завива се във фолио в което предварително са капнати 2-3 капки зехтин. Пече се на 250 градуса в предварително загрята фурна за около 1 час.
Гарнитурата е зелена салата, картофено пюре, задушени зеленчуци. Рибката е наистина интересна, но след като прочетох, че е застрашен вид вписан в "червената книга" надали ще я пробвам пак. Все пак беше купена от рибен магазин свободно...
Няма коментари:
Публикуване на коментар