Това ястие в добра комбинация може да се превърне в чудесно мезенце за вино или бира.
Продукти:
(за 1 порция)
- 6 гъби
- сол, чер пипер
-краве масло
- 100 гр кайма
- 100 гр кашкавал
Приготвяне:
Гъбите се измиват и изчистват от пънчетата. Т.к пънчетата не се ползват в тази рецепта могат да се използват за друга - например Гъбена чорба. Изчистените гъби се овкусяват със сол и чер пипер и се нареждат в тавичка с отворите нагоре. Във всяка гъба се слага по малко парче краве масло и се запичат за около 20 минути на фурна загрята на 200 градуса (рецептата е подходяща и за конверторна фурна). След като са се запекли във всяка гъба се поставя по едно топче от каймата, оформено като за супа топчета. Запичат се до готовност (още 15 минути), след което върху всяка гъба се поставя по парче кашкавал. Гъбите се запичат още 5 минути след, което са готови за консумация. Украсяват се с резенчета пипер, стръкчета магданоз или копър.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар