Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 21 януари 2011 г.

Пълнени гъби с кайма

Това ястие в добра комбинация може да се превърне в чудесно мезенце за вино или бира.
Продукти:
(за 1 порция)
- 6 гъби
- сол, чер пипер
-краве  масло
- 100 гр кайма
- 100 гр кашкавал

Приготвяне:
Гъбите се измиват и изчистват от пънчетата. Т.к пънчетата не се ползват в тази рецепта могат да се използват за друга - например Гъбена чорба. Изчистените гъби се овкусяват със сол и чер пипер и се нареждат в тавичка с отворите нагоре. Във всяка гъба се слага по малко  парче краве масло и се запичат за около 20 минути на фурна загрята на 200 градуса (рецептата е подходяща и за конверторна фурна). След като са се запекли във всяка гъба се поставя по едно топче от каймата, оформено като за супа топчета.  Запичат се до готовност (още 15 минути), след което  върху всяка гъба се поставя по парче кашкавал. Гъбите се запичат още 5 минути след, което са готови за консумация. Украсяват се с резенчета пипер, стръкчета магданоз или копър.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар