Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 21 септември 2010 г.

Гъбена чорба

Невероятно вкусна е тази супичка. Препоръчвам.

Продукти:
- 1/2  глава лук
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 300 гр гъби
- 2-3 стръка целина (прясна)
- сол, чер пипер, олио
- 1 с.л брашно
- 100 гр заквасена сметана (2 с.л)
- 1 с.л ориз
- фиде

Приготвяне:
Лука и моркова се нарязват на малки кубчета и се слагат да се варят в тенджера с вода. Овкусяват се с 1 л. сол и щипка смлян черен пипер. Когато са готови към тях се добавя нарязаната също на кубчета червена чушка. Вари се до готовност.
В отделен съд се запържва 1.с. л брашно и към нея се добавят нарязаните на филийки гъби и нарязаната на дребно  целина. Запържват се до готовност и всичко се добавя към врящите зеленчуци. Добавя се 1.с.л ориз и фиде.Когато се сварят се  добавят 2 с.л заквасена сметана, разбърква се добре и  супата се маха от котлона.

Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар