Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 22 септември 2010 г.

Славянски гювеч

Една лесна, бърза и непренциозна манджа.
Продукти:
- 1/2 глава лук
- 2 средно големи домата
- 3 изпечени и обелени пиперки
- 1 ч.чаша ориз
- сол, захар, олио
- магданоз

Приготвяне:
Лука се нарязва на дребно и се запържва. Към него се добавят пиперките също нарязани на дребно и доматите (нарязани или настъргани). Подправя се с 1 ч.л захар и 1 ч.л сол. Когато всичко се запържи добре се добавя ориза и вода (1 ч.чаша ориз - 3 ч.чаши вода). Вари се до готовност. Ориза трябва да набъбне и да поеме водата.
Поднася се на порции поръсено обилно с нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар