Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 17 август 2010 г.

Славянски гювеч в домат

Пълнени домати

Продукти:
1. Няколко средно големи домата
2. 2 печени чушки
3. Глава лук
4. Ориз (по 1 супена лъжица на домат)

Приготвяне:
Доматите се измиват и им се отрязват капачетата. Издълбават се внимателно с лъжичка. В тиган със загрята мазнина се изпържва лука. Добавя се ситно нарязаните парчета от домат (сърцевината, която е извадена). Добавя се 1 ч.л захар и 1 л сол. След като изври част от соса се прибавя печен пипер нарязан на ситно. Запържва се и се добавя оризът. След като и ориза е готов  сместта се маха от котлона и се оставя да престои 5-10 мнути под затворен капак. Нарязва се магданоз на дребно и се смесва със соса.
Доматите се пълнят внимателно с лъжца и се запичат във фурна. В конвекторна фурна са им достатъчни 10 минути. Могат да се пекат с капачетата или без тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар