Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 17 август 2010 г.

Най-вкусните милинки


Продукти:
1 мая суха (или 1/2 кубче)
2. 1 ч.л захар
3. 2 ч. л сол
4. 200 мл мляко
5. 100 мл вода
6. около 500 гр брашно
7. мазнина

За плънката:
1 яйце + 1 белтък се смесват с около 300гр натрошено сирене. Вторият жълтък се използва за намазване

Приготвяне:

От всичките продукти се омесва меко тесто и се оставя да втаса. След като втаса тестото се меси  отново и се разделя на около 10-12 топчета. Всяко топче се разтяга на ръка и в него се поставя плънка. Затваря се и се поставя с гладката част нагоре в омазнена тавичка. Оставят се отново да втасат. Намазват се с жълтък и се  пекат на 180 градуса. Може да се поръсят с настърган кашкавал, сусам, маково семе.. (зависи от вкуса). Може да се пекат в по широка тавичка с разстояние помежду отделните милинки или във формичка за мъфини. Тестото може да се използва и за  питка.

Забележка: Когато оставям тестото да втаса го намазнявам обилно за да не се получи твърда коричка.


Рецептата е по 3te...ki  и изпробвана от мен.


Няма коментари:

Публикуване на коментар