Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

понеделник, 24 януари 2011 г.

Татарски кюфтета

Не знам защо тези кюфтета се наричат "татарски", но знам, че са много вкусни и са любимо ястие на нашата трапеза. Ако някой има предположение защо са кръстени така с радост бих искала да го чуя.

Продукти:
- 400 гр телешка кайма
- 600 гр свинска кайма
- 1 глава лук
- 2 зелени пиперки
- 150 гр кашкавал
- 1 яйце
- сол, чубрица

Приготвяне:
Двата вида кайма се омесват. Добавят се подправките, 1 яйце, 1 глава лук нарязана на дребно,  2-те зелени пиперки - също нарязани на дребно. Каймата се омесва добре като се разделя на 12 части. От всяка част се оформя топче. В средата му се пробива дупка и се слага настъргания или нарязан на малки парчета кашкавал, след което се оформя кюфте така, че кашкавала да остане по средата. Кюфтетата се пекат на предварително загрята скара. Много са вкусни когато са топли и кашкавала е още разтопен.
Подходящи са картофените гарнитури (варени или печени картофки, картофено пюре), както и традиционните салати от домати и краставици. Подходяща напитка е биричката през лятото или червено вино - зимата.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар