Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 2 февруари 2011 г.

Бърз крем с кисело мляко

Една идея за бърз и вкусен десерт за приготвянето на който са необходими по-малко от 10 минути.
Продукти
(6 порции)
- 300 мл сладкарска сметана
- 1 кофичка кисело мляко (висока масленост)
- 2 с. л пудра захар
- 100 гр  орехови ядки
- няколко парченца шоколад
- сладко по избор

Приготвяне:
Приготвянето на този крем е бързо и лесно, а аранжирането въпрос на вкус. Сладкарската сметана се разбива  с миксер докато стане твърда. Добавя се пудра захар и кисело мляко и се разбърква докато се получи хомогенна смес. За този крем аз използвам "На баба" - 4.5 %. Подходящо е и цедено кисело мляко.
На дъното на 6 чаши (купички) за крем сложих орехови ядки и натрошен шоколад. Добавих част от крема до средата на  всяка чаша. Добавих по 1 с.л сладко от къпини и залях с остатъка от крема.
Кремчетата са подходящи  веднага за консумация, но може да се оставят и за следващият ден. Колкото по-гъсто мляко е използвано, толкова по-дълго може да престои крема.
 Приятен апетит!

"Веселият готвач" също са предложили интересна рецепта за крем с кисело мляко.
А това е рецептата на FRESA   за крем "Милена". 

2 коментара: