Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 5 февруари 2011 г.

Рошави картофки

Една рецепта, която аз използвам за гарнитури, но спокойно може да мине и като рецепта за постно ястие.

Продукти:
- няколко големи картофа
- 1 морков
- 2-3 скилидки чесън
- 1 пиперка
- 2 с.л горчица
- сол, чер пипер, чубрица
- 100 мл бира

Приготвяне:
Картофите се обелват. Правят се разрези от едната страна на всеки картоф, но не докрай. Моркова се нарязва на шайби, а чушката на парченца. Във всеки разрез се поставя по парченце морков, парченце чушка и скилидка чесън, като се редуват. Прави се марината от подправките, горчицата и бирата. Картофите се потапят в нея, а след това се нареждат в тавичка. В тавичката се изсипва маринатата, а при нужда може да се долее и малко вода. Запечатва се с фолио и се пече на 200 градуса за около 1 час. След което се маха фолиото и печенето продължава докато картофите се зачервят отгоре.


Тези картофки могат да се сервират като гарнитура към различни месни ястия или самостоятелно.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар