Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 25 февруари 2011 г.

Дробчета по селски





Продукти:
- 0.500 кг пилешки дробчета
- 2 глави лук
- 0.200 кг бейби моркова
(или 2-3 големи моркова)
- сол, чер пипер
- 1 с.л доматено пюре
- 0.100 л бира
- мазнина

Приготвяне:
Дробчетата се почистват и измиват. Ако е нужно се срязват на две, но по-добре е когато останат цели. Лука се нарязва на филийки и се запържва заедно с морковите. Добавят се дробчетата, които се овкусяват със сол и черен пипер, както и бирата. Всичко се оставя да къкри на слаб огън (като се разбърква от време на време), докато дробчетата не променят цвета си. Добавя се доматеното пюре и се оставя още 5-10 минути на котлона (до готовност).
Дробчетата се сервират топли. Могат  да се поръсят с настърган кашкавал или магданоз. Бирата е задължителна!
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар