Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 6 август 2011 г.

Още една питка за празник

Здравейте приятели! Отдавна не съм писала или публикувала снимки, но обещавам да се поправя. Ето една питка от последните дни.


Тестото, което използвах е това.

След което намазах с жълтък и поръсих със сусам. Пекох на 160 градуса до готовност.
А това е резултата!


Разбира се добавих и "щипка любов" т.к питката беше за добър човек по приятен повод :)

14 коментара:

  1. Женя, чудна ти е станала питката!Много красиво си я оформила!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Винаги с желание и любов нещата се получават идеално,както е и твоята питка,Женя!Със сигурност си зарадвала получателя й!

    Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  3. да да без "щипка любов" неможе да стане толкова красива, много са хубави снимките, сигурно билал и многооо вкусна, до скоро

    ОтговорИзтриване
  4. Честит прлазник , 3-ти март !

    ОтговорИзтриване
  5. Страхотна питка! Тамън са ми поръчали една за сватба, та ще я пробвом твойта рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  6. Красота просто-наслада за окото а съм сигурна,че е наслада и за небцето!Непременно ще си крадна идеята за украсата.

    ОтговорИзтриване
  7. Se ve muy rica pero no encuentro la receta... quiza el traductor de google? Saludos desde España

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесно предложение за питка. Изглежда много добре и вкусно. Ще я направя със сигурност.

    ОтговорИзтриване
  9. Поздравления за красивата питка, която си направила, изглежда много вкусна. Декорацията от горе е много нежна. С този жълтък като се намаже след изпичането самата погача светва като слънце.Да не ти се иска да я разчупиш и изядеш.Много обичам сусам от горе както и маковото семе, придават много приятен вкус и аромат.Снимките са разкошни, личи се , че е правена с любов.

    ОтговорИзтриване
  10. Невероятна златиста питка! Това се нарича наистина отличен резултат. Почти усещам как ухае :) И със сусамчеее :) Но отправям една малка критика - къде е рецептата за тестото? Моля те да я споделиш. Не съм от най- големите кулинарки, но се старая и ми доставя удоволствие да приготвям нещо, което ми е харесало :)

    ОтговорИзтриване
  11. Погачата е страхотна.Добре е направена и на външният вид.Ще се пробвам дано да я изпека добре.

    ОтговорИзтриване
  12. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  13. @евтини парфюми, здравейте. Рецептата за тестото е публикувана като линк точно между първата и втората снимка. Успех при печенето :)

    ОтговорИзтриване
  14. Рецептата е страхотно, вчера попаднах на този блог и реших да я направя, и се получи доста добре, много меко тесто и страхотен на вкус, благодаря ви за нея и се надявам често да качвате такива кулинарни предложение, в блоговете като че нещата са подостоверни и като видиш и разни мнения вече спокойно може да рискуваш с готвенето хахахах. Бебето ви е много сладко пу-пу, нека да ви е живо и здраво и само хубави неща да му се случват в живота.

    ОтговорИзтриване