Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 4 септември 2010 г.

Кавърма от свинско месо

Рецептата е подходяща за по-мазни свински мръвки.
Продукти
- 1 кг свинско месо (за 4 порции)
- 2 глави лук
- 1-2 пресни пиперки
- пресни гъби (по желание)
- 1-2 домата (може пресни или от консерва)
- олио (ако месото е мазно не се добавя), сол, чер пипер
- дафинов лест
- 250 мл бира

Приготвяне:
Месото се нарязва на малки кубчета. Ако сте попаднали на по-мазно свинско месо тази рецепта е подходящ вариант за вкусно приготвено ястие. Нарязаното месо се овкусява със сол и черен пипер и олио (последното в зависимост от вида на месото). Лукът се нарязва на "филийки" и се смесва с месото. Слага се в огнеупорен съд  и към него се добавя бирата, съвсем малко вода и дафиновият лист. Ястието може да се приготви в подходяща тенджара или в индивидуални гювечета. След като месото се задуши към него се прибавят пиперките и гъбите нарязани на по едри парчета. Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета (или се настъргват) и също се добавят към месото. Всичко се задушава още около 20 минути (до готовност) на силен огън.
При сервиране може а се поръси с настърган кашкавал или нарязан магданоз според вкуса.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар