Продукти:
- пилешки гърди - около 300 гр за 1 порция
- сусам
- 1 яйце
- брашно
- олио, сол, чер пипер, соев сос
- 1 кафена чаша бира
Приготвяне:
Пилешките гърди се измиват и се нарязват на лентички. Маха се кожата и тлъстините - ако има такива. Месото се овкусява със сол, черен пипер, соев сос (по възможност светъл) и малко бира и се оставя да престои така 30 минути.
Разбива се едно яйце. Всяко едно парченце от филето се топи последователно в брашно, яйце и сусам. Накрая се притиска с ръка, за да може сусама да се закрепи добре. Пържи се в тиган с повече мазнина, която трябва да е предварително загрята. Когато се извади от тигана месото се поставя върху хартия за печене за да се отцеди излишната мазнина.
Сервира се с резен лимон и чаша бира.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар