Продукти:
- 1 тарелка пилешки крилца
- 2 яйца
- сол, чер пипер, суха целина
- олио, брашно
- 100 мл бира
- резен лимон
Приготвяне:
Крилцата се измиват и почистват добре. Слагат се в тенжара с подсолена вода и се сваряват.
Приготвя се паната по следния начин: разделят се белтъците и жълтъците на яйцата и се разбиват по отделно. Белтъците трябва да станат на сняг. Към жълтъците се прибавя брашно и бира и отново се разбиват за да се получи гъста и еднородна смес. Прибавят се белтъците към тази смес и се добавят подправки на вкус. Аз слагам щипка смлян черен пипер и щипка суха целина.
Когато крилцата се сварят се отцеждат добре от водата. Топят се в сместа и се пържат в дълбок съд със сгорещена мазнина. Изваждат се върху хартия за печене за да се отцедят. Аз ги подреждам върху сач за да изглеждат по-атрактивно, но може и в салатено плато или отделни порции. Добавя се резен лимон към всяка порция.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар