Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 14 септември 2010 г.

Спаначени кифлички

Продукти:
За тестото:
- 1 пакетче суха мая
- 400 мл прясно мляко
- 1 яйце
- 1 л.сол
- 1 л. захар
- около 500 гр брашно
- мазнина

За плънката:
- 200 гр спанак
- 1 пакетче крема сирене
- 100 гр краве сирене

От продуктите се прави тесто и се оставя да втаса. За плънката използвах  замразен спанак. Може също да се използва и пресен спанак, но в случая разполагах само с такъв. Спанака  се задушава с малко вода. Ако се използва суров след това  трябва да се отцеди водата. При замразения спанак трябва да се изчака водата да се изпари, като се разбърква за да не загори. Готовият спанак се смесва с натрошеното сирене и крема сиренето.
Тестото се разрязва на  6 или 12 части в зависимост от това колко големи искаме да са кифличките. Всяко парченце се разточва на дълга лента. Правят се по 3-4 разреза от единият край, я плънката се поставя в другия.


Тестото се завива и се получават кифлички. Нареждат се в  намазнена тавичка на разстояние една от  друга. Изчакват се да втасат повторно и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.

Приятен апетит!

Благодаря ilrai78 за чудесното оформяне :)


1 коментар: