Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

вторник, 28 септември 2010 г.

Пъстърва във фолио

Рецептата е лесна за приготвяне, а ястието е леко и вкусно. До сега не съм имала случаи на нехаресване, дори от хора необичащи рибата.
Продукти: (за 4 порции)
- прясна пъстърва (по 1 на човек)
- 2 моркова
- 100-200 гр маслини без костилки
- магданоз
- зехтин, сол, чер пипер
-лимон

Приготвяне:
Рибата се изчиства и измива. Овкусява се със сол и черен пипер от всички страни (и отвътре) и се залива с изцедения сок от лимон. Оставя се да престои така 10-20 минути. През това време се измиват и настъргват морковите. Маслините се нарязват на парченца. Могат да се ползват всички видове маслини без костилки, но особен вкус придават зелените с чушка. За тази рибка, която е на снимката ползвах черни. Магданоза се нарязва на ситно. Ако разполагате с коренчета от магданоз - те също се използват за кулинарни цели и добре си пасват с тази рецепта (коренчетата се настъргват). Всичко се смесва и посолява с много малко сол. Добавят се и 1-2 капки зехтин.

Пълнят се коремчетата на рибата със сместа. Всяка риба поотделно се завива във фолио  за печене върху което предварително се капват по няколко капки зехтин. Завива се така, че да не влиза от никъде въздух. Пакетчетата се нареждат в тавичка с малко вода и се пекат на предварително загрята фурна на 220 градуса за около 40 минути.

Поднася се с резен лимон. Особено подходящи са бялото вино или бирата :)
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар