Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

сряда, 29 септември 2010 г.

Камби с боб

Продукти:
- 300 гр зрял боб
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 домата
- сол, олио, чубрица, джоджен
- пресни камби (около 10 бр)

Приготвяне:
Боба се накисва и се остава да престои за минимум 8 часа. Слага се в тенжара с нарязания морков и лук и се добавя вода.Когато заври се оставя да поври  така за 30минути. След това се добавят подправките - сол, чубрица, джоджени малко олио. Добавят се и нарязаните на дребно (или настъргани) домати и се оставя да се вари до готовност.
Камбите се изчистват от дръжките и семките. Пълнят се с готовият боб и се подреждат в тавичка с отворите на горе. Пекат се във фурна на 220 градуса до готовност.

Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар