Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

четвъртък, 30 септември 2010 г.

Скара

Приготвената храна на скара е една от най-предпочитаните по нашите географски ширини. Предлагам един вариант, който ще допадне не само на хората предпочитащи мръвките, но и на тези наблягащи на зеленчуците.

Женя
 Продукти:
- 400 гр немазно свинско месо
- сол, чер пипер, индийско орехче
- вино за мариноване (около 100 мл)
-  1 глава лук
-1 голям домат
- 2 средно големи тиквички

Приготвяне:
Женя
Месото се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, чер пипер, индийско орехче и малко вино. Оставя се да престои 1 час. Тиквичките се нарязват на дебели шайби или кубчета. Домата също се нарязва на едри парчета, а лука на филийки. Всичко се нанизва на дървени шишове, като се редува. Пече се на загрята скара, като се обръща за да се изпече от всички страни.

Женя
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар