Приготвената храна на скара е една от най-предпочитаните по нашите географски ширини. Предлагам един вариант, който ще допадне не само на хората предпочитащи мръвките, но и на тези наблягащи на зеленчуците.
- 400 гр немазно свинско месо
- сол, чер пипер, индийско орехче
- вино за мариноване (около 100 мл)
- 1 глава лук
-1 голям домат
- 2 средно големи тиквички
Приготвяне:
Женя |
Месото се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, чер пипер, индийско орехче и малко вино. Оставя се да престои 1 час. Тиквичките се нарязват на дебели шайби или кубчета. Домата също се нарязва на едри парчета, а лука на филийки. Всичко се нанизва на дървени шишове, като се редува. Пече се на загрята скара, като се обръща за да се изпече от всички страни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар