Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

петък, 1 октомври 2010 г.

Броколи

Едно ястие, което може да спаси положението в критичен момент :). Наистина бързо и вкусно.
Продукти:
- броколи (пресни)
- 100 гр настъргано/натрошено сирене
- 200 гр настърган кашкавал
- сол, вода

Приготвяне:
Броколите се измиват добре и се разделят на розички. Слага се тенжара с вода  с 1 л сол да заври на котлона. Когато започне да ври броколите се пускат в нея за около 5 минути. След това се изваждат и изцеждат. Подреждат се в чиния и още докато са горещи се поръсват с настъргания кашкавал и сирене.
Много е вкусно, но ако се приготви от пресни броколи, а не замразени. Същият резултат (почти) се получава и с карфиол - отново пресен.

Приятен апетит!

1 коментар:

  1. интересна рецепта, задължително ще я приготвя, мерси за споделянето на всички тези вкусоотии с всчики нас тук

    ОтговорИзтриване