Продукти:
- броколи (пресни)
- 100 гр настъргано/натрошено сирене
- 200 гр настърган кашкавал
- сол, вода
Приготвяне:
Броколите се измиват добре и се разделят на розички. Слага се тенжара с вода с 1 л сол да заври на котлона. Когато започне да ври броколите се пускат в нея за около 5 минути. След това се изваждат и изцеждат. Подреждат се в чиния и още докато са горещи се поръсват с настъргания кашкавал и сирене.
Много е вкусно, но ако се приготви от пресни броколи, а не замразени. Същият резултат (почти) се получава и с карфиол - отново пресен.
Приятен апетит!
интересна рецепта, задължително ще я приготвя, мерси за споделянето на всички тези вкусоотии с всчики нас тук
ОтговорИзтриване