Тази рецепта откраднах от един от блоговете които следя. Пестото е на Пепчо и е страшно идеен. Както впрочем и всичко останало в блога и. Благодаря Пепчо, че споделяш с нас твоите кулинарни вдъхновения!
Ето така го направих аз.
Продукти:
- 2 връзки магданоз
- 50 - 100 мл зехтин
- щипка сол
- 50 гр белени слънчогледови семки
- 50 гр пармезан (използвах този, който се продава в пакетчета на прах)
- 3 скилидки чесън
- 3 скилидки чесън
Приготвяне:
Чесъна се обелва и измива. Магданоза се измива и накъсва. Слага се в блендера със всички останали продукти. Всичко се смила докато стане еднородна смес. Може да се сложи олио или сол на вкус накрая.
Може да се съхрани 2-3 дни в хладилника.
Пестото може да се използва към подправка на готови ястия и салати или да се маринова с него. При уговорката, че когато се маринова с него храната става доста по-тежка заради ядките. Има невероятен аромат и наистина е чудесна добавка за салата.
Пробвайте - ще ви хареса!
Няма коментари:
Публикуване на коментар