Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

понеделник, 4 октомври 2010 г.

Песто от магданоз

Тази рецепта откраднах от един от блоговете които следя. Пестото е на Пепчо и е страшно идеен. Както впрочем и всичко останало в блога и. Благодаря Пепчо, че споделяш с нас твоите кулинарни вдъхновения!
Ето така го направих аз.

Продукти:
- 2 връзки магданоз
- 50 - 100 мл зехтин
- щипка сол
- 50 гр белени слънчогледови семки
- 50 гр пармезан (използвах този, който  се продава в пакетчета на прах)
- 3 скилидки чесън

Приготвяне:
Чесъна се обелва и измива. Магданоза се измива и накъсва. Слага се  в блендера със всички останали продукти. Всичко се смила докато стане еднородна смес. Може да се сложи олио или сол на вкус накрая.
Може да се съхрани 2-3 дни  в хладилника.

Пестото може да се използва към подправка на готови ястия и салати или да се маринова с него. При уговорката, че когато се маринова с него храната става доста по-тежка заради ядките. Има невероятен аромат и наистина е чудесна добавка за салата.
Пробвайте - ще ви хареса!

Няма коментари:

Публикуване на коментар