Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

понеделник, 4 октомври 2010 г.

Специални ребърца

Тази рецепта видях в едно кулинарно немско клипче. Но забравих адреса на страницата и не можах да я намеря повторно. Все пак изглеждаше ми доста апетитно и реших да го направя, като го побългаря. И да си призная -  имаха малкия недостатък (говореха на немски) и е възможно да съм изтървала или заменила някой продукти. Но пък резултата беше много-много добър.


Продукти:
(за 4 порции)
- 800 гр свински ребърца
- 0.500 кг картофи
- 0.300 кг зелен  боб
- черен пипер на зърна, сол
- песто от магданоз (за марината)

Приготвяне:
Свинските ребърца се измиват и нарязват на порции. Приготвя се песто от магданоз с което се мариноват ребърцата.
Оставят се да престоят така около 1 час. През това време се измиват и изчистват зеленият боб и картофите. Картофите се нарязват на по-големи кубчета, а зеления боб на две. Овкусяват се само със сол и се слагат в глинен гювеч.  Добавят се няколко зърна черен пипер и малко вода с която да се покрие дъното на съда за да не загори. Отгоре се слагат свинските ребърца и се затваря с капака. Пече се във фурна на 250 градуса. Фурната не трябва да е загрята предварително! Пече се около 2.5 часа и може да се разбърка 1-2 пъти по време на печенето.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар