Apertae Musarum ianuae







Apertae Musarum ianuae



Това не е професионален блог или блог правен от професионалист. Това са моите импровизации според личния ми вкус и вкусовете, които предпочита моето семейство. Всичко е направено с любов и ентусиазъм.

събота, 9 октомври 2010 г.

Пилешка супа

Какво по-хубаво в лошото време?

Продукти:
- пилешко месо
- лук
- морков
- целина
- 2-3 картофа
- домат
- ориз, фиде
-сол, олио, чер пипер
- 1 яйце за застройка

Приготвяне:
Лука, моркова и целината (ако се използва глава) се измиват и нарязват на дребни кубчета. Сваряват се и към тях се добавя пилешкото месо нарязано на по-едри кубчета. Овкусява се със сол, олио, щипка черен пипер. Ако пилето е домашно аз не добавям олио, защото то има достатъчно мазнина. Когато месото е сварено се добавя картофа нарязан на кубчета. След като омекне слагам 1 л ориз и настърган или нарязан на дребно домат. Ако се използват стеблата и листата от целината сега е момента да се добавят и те. Всичко се вари до готовност. Накрая се прибавя фиде и когато супата заври се маха от котлона и се оставя под затворен капак за да набъбне фидето.
Аз застройвам с яйце, а понякога добавям и други зелени подправки.
Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар