Продукти:
- няколко патладжана
- яйца
- сирене
- брашно
- галета
- сол, олио
Приготвяне:
Патладжаните се нарязват по дължина на тънки филийки и се слагат в дълбок съд с подсолена вода. Оставят се да престоят най-малко 1 час за да се премахне горчивият вкус на патладжана. След това се изваждат и отцеждат от водата.
Прави се смес от натрошено сирене и яйца. Сместа трябва да е гъста и в нея трябва да преобладава сиренето.
В отделна, дълбока купичка се разбиват няколко яйца. А в друга се смесва брашно с галета.
Взема се резен патладжан и се намазва със сместа от сирене и яйца. Отгоре се слага още един резен патладжан.Получава се нещо като "сандвич". Топи се последователно в яйце - брашно с галета - и отново яйце. Пържи се в дълбок съд с предварително загрято олио. Обръща се за да може да се изпържи и от двете страни. Изважда се върху домакинска хартия за да се премахне мазнината.
Може да се сервира топло или студено. Същото ястие може да се приготви и от тиквички.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар