Продукти:
- 1 глава червено цвекло
- 2 моркова
- около 100 гр целина (глава)
- 50 гр смлени орехи
- 50 гр смлени орехи
- 50 гр обелени слънчогледови семки (непечени)
- сусам
- сока от 1 изцеден лимон
- 50 мл зехтин
- сол
Приготвяне:
Червеното цвекло, моркова и целината се измиват добре и се настъргват. Към тях се добавят слънчогледовите семки и смлените орехи. Овкусява се със сол и се разбърква добре. Салатата се слага в подходяща купа и се поръсва със сусам.
От лимоновият сок и зехтина се приготвя дресинг, като се смесят и разбъркат добре. С него се овкусява салатата, а ако се сервира в индивидуални чинии/купи може да се поднесе в сосиера към нея.
Украсата е от пресни листенца магданоз. Салатата е много засищаща и е подходяща за зимата.
Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар